content-main

Workshops CRV-Boerindag dinsdag 7 november 2017 in Wijchen (Nederland)

Blind daten of alles weten

Hoe vind jij de perfecte match voor de koeien op jouw bedrijf? Fokkerij keuzes van vandaag hebben invloed op de veestapel van morgen. Welke type koeien passen bij jouw toekomst? En hoe kun je nú een goede selectie van stieren maken? Laat je jouw gevoel spreken of kun je beter zoveel mogelijk weten? In deze workshop leer je hoe je op een eenvoudige manier stieren kunt uitkiezen en welke tools van CRV hierbij kunnen helpen

Hoe vruchtbaar zijn uw koeien?

Wat zeggen de vruchtbaarheidskengetallen over de vruchtbaarheid van uw koeien? Wanneer zijn ze goed of waar is ruimte voor verbetering? En hoe is daar op bij te sturen? In deze workshop krijgt u een praktische uitleg van de vruchtbaarheidscijfers in VeeManager en op welke manier ze geoptimaliseerd kunnen worden.

Communicatie en samenwerking

Een leuke en actieve workshop waarin blijkt hoe belangrijk samenwerking en communicatie is. Leer hierbij meer over de werking van je brein en wat dit voor jou kan betekenen. Met name in ons boerengezin is communiceren met je partner en/of kinderen van cruciaal belang voor een geslaagde samenwerking. En niet alleen de verbale communicatie maar ook het non-verbale is van grote betekenis.

KoeFitness: koegezondheid en sensortechnologie

Een goede gezondheid van de koe draagt bij aan het welzijn van onze koeien maar zorgt ook voor veel werkplezier. Dat willen we dus allemaal! In deze workshops komen veel belangrijke én praktische aspecten van koegezondheid aan bod. Wat is het gedrag van een gezonde vs. zieke koe? Welke data zegt iets over koegezondheid? Wat kunnen sensoren meten m.b.t. de gezondheid van uw veestapel.

Genomics - hoe optimaal in te zetten

Wat is er allemaal mogelijk met genomics? Hoe kunt u genomics gericht inzetten op uw eigen veestapel? En wat levert dit op? Kies de juiste richting naar een efficiente en gezonde veestapel.

Insemineren is vakmanschap - hoe werkt KI?

De inseminatoren van CRV zijn allemaal praktische vakmannen én -vrouwen in KI en vruchtbaarheid. Maar hoe gaat zo'n inseminatie precies in zijn werk? En wat doet en voelt de inseminator eigenlijk in de koe? In deze workshop laten we zien én voelen wat er gebeurt bij onze KI

Inspiratieworkshop 'gastvrij en veilig erf'

Je erf is het visitekaartje van je bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je boerderij mooi in de natuurlijke omgeving past en je erf er gastvrij uitziet? Met slimme erfbeplanting en andere aanpassingen creëer je een veilig en verzorgd erf om bezoekers te ontvangen.

Wat melk je vertelt

MPR geeft veel informatie over de productie en gezondheid van de veestapel. Maar hoe werkt de MPR? En hoe lees je een MPR uitslag? In deze workshop gaan we stap voor stap door de MPR en de uitslag. Zodat het leuk wordt om mee te kijken en zelf iets te doen met de uitslag.